Cupping

Er cupping noget for mig?

Jeg benytter cupping som en selvstændig behandlingsmetode og som supplement til forskellige massageformer, når jeg tilpasser hver behandling efter dit behov og dine aktuelle gener og smerter i kroppen.

Cupping er specielt velegnet til lidelser hvor der er smerter, kredsløbsproblemer, ødemer, hovedpine m.m.

Cupping er meget effektiv ved symptomer som for eksempel:

  • Muskelsmerter
  • Ledsmerter
  • Nedsat bevægelighed
  • Hovedpine

Hvad er cuppingterapi?

Cupping er en behandlingsmetode hvor en hul genstand af glas eller plat (koppen) sættes på udvalgte punkter eller områder/muskler og suges fast på huden ved hjælp af undertryk. Nogle gange kan det være nødvendigt at sætte mange kopper på.

Under en cuppingbehandling sker der det at hud, muskler og bindevæv suges op i koppen og danner et negativt tryk. Dette gør at der kommer nyt og frisk blod til området, blodet medbringer ilt og næringsstoffer og bortskaffer affaldsprodukter fra kroppens stofskifte. Dette gør at kroppens egen evne til at heling får bedre betingelser.

Cupping kaldes også cuppingterapi, sugekopterapi eller vakuumterapi og er en kendt behandlingsform i specielt østlig og mellemøstlig medicinske traditioner. Cupping stammer fra Kina fra har rigtig mange år bag sig ligesom f.eks. akupunktur og Tui Na.

Inden for kinesisk medicin siges det, at hvis der smerte, stivhed, nedsat bevægelighed eller andre gener i kroppen er det fordi, der er sket en stagnation af det frie flow af blod og energi som optimalt jo gerne skal cirkulerer frit rundt og forsyne alt væv i kroppen.

I min optik handler det om at genskabe dette frie flow lige meget hvilken behandling du vælger at gøre brug af inklusiv cupping.

Ved cupping opstår et vakuum hvor stagneret blod og affald fra cellernes stofskifte bliver trukket op til kroppens overflade og kan nu meget bedre blive udrenset og på den måde blive udskilt fra kroppen gennem urinvejene. Derfor er det ikke unormalt at urinen kan blive meget mørk. Helingen er begyndt.

Det er flere forskellige teknikker inden for cupping:

Cuppingterapi:

Flere kopper bliver sat på det udvalgte område og får lov til at sidde der i op til 20 min.

Cuppingmassage:

En kop bliver brugt til at lave en form for bindevævs massage. Koppen smøres med massageolie og masseres rundt på det udvalgte kropsområde.

Flash cupping:

Koppen sættes på et specifikt ømt punkt, hvorefter den hives af og sætter den på igen. Dette 15-20 gange.

Flow cupping:

Lidt ligesom ved flash cupping men koppen sættes her hele tiden på forskellige punkter, typisk over hele ryggen. Dette er med til at give energi og bedre kredsløb.

Cupping skaber vakuum og frit flow.

Suget fra kopperne trækker toksiner, patogen faktorer, giftigt blod og celle affald fra dybt i vævet op til overfladen, hvorefter det er lettere for kroppen at udstøde/udrense disse for kroppen negative faktorer.

Det siges at 10-20 minutters cupping terapi svarer til 1-2 timers massage i forhold til den øgede gennemstrømning der opnås i kroppen

Bivirkninger ved cupping:

Cupping gør ikke ondt, men kan mærkes og du kan blive øm der hvor kopperne har siddet, specielt i starten, som ved enhver anden massage.

Der kan også komme mærker der hvor kopperne har siddet. Farven af  disse mærker kan tit fortælle hvor længe stagnationen har været der. Cuppingmærkerne forsvinder typisk inden for 2-10 dage alt afhængig af sværhedsgrad.

OBS: Cupping gives ikke til gravide og folk med kræft, med mindre denne er blevet kureret.

Tidsbestilling:

Online booking: Find en tid der passer dig og book nemt online her
Mail: Send en forespørgsel her eller skriv til info@navital.dk
Tlf: Ring/SMS på 26 74 61 90