Behandlingsformer hos Navital

Massage har en gavnlig og helbredende effekt på vores fysiske og psykiske sundhed og velvære. Hos Navital massage får du professionel og effektiv behandling af akutte eller kroniske smerter i ryg, nakke, skuldre m.m.

Professionel og erfaren massør 
Jeg har mere end 19 års professionel erfaring som behandler og gør dagligt brug af mange forskellige teknikker indenfor nedenstående behandlingsmetoder. Ofte blandes teknikker i den enkelte behandling, da jeg har god erfaring med at flere teknikker komplimenterer hinanden og har en positiv effekt på et specifikt symptom.

Individuel og grundig behandling 
Alle behandlinger tilpasses dit individuelle behov, problemstilling og smertetærskel. Massage foregår liggende på massagebriks med et lagen over dig, bortset fra Tui Na massage der foregår fuld påklædt. Jeg bruger mine hænder, fingre, knoer, albuer, underarme og min fysiske styrke, når jeg behandler. Du kan forvente en grundig, nærværende og professionel behandling og et forløb, hvor jeg vil spørge ind til din oplevelse af de anvendte teknikker.

Det er mit mål, at du får så meget som muligt ud af dit besøg hos mig, og at du efter endt behandlingsforløb mærker, at det har gjort en forskel.

Forskellige massageformer hos Navital:

• Organisk Massage Terapi
Organisk Massage Terapi er essensen af øst- og vestlige massageteknikker integreret i én samlet kraftfuld massageform. Kan med fordel benyttes, hvis du har symptomer som stress, spændingshovedpine, smerter i muskler og led, iskias m.m.
Læs mere om Organisk Massage Terapi.

• Sportsmasssage
Sportsmassage er en dybdegående massage, som er særdeles effektiv til forbyggelse og behandling af muskelskader og sportsskader. Til dig der ønsker en dyb muskelmassage, hvor der bliver taget godt fat.
Læs mere om Sportsmassage.

• Tui Na
Tui-na massage er en flere tusinde år gammel medicinsk massageform og er en af søjlerne inden for traditionel kinesisk medicin. Tui Na benyttes mest til problemer i bevægeapperatet, og er til dig der ønsker en energisk og virkningsfuld massage, der foregår med tøjet på.
Læs mere om Tui-na massage.

• Cupping
Cupping er en gammel kinesisk behandlingsmetode hvor en hul genstand af glas eller plast (koppen) sættes på udvalgte punkter eller områder/muskler og suges fast på huden ved hjælp af undertryk. Cupping stimulerer qi (livsenergi), øger blodgennemstrømning og er særdeles effektiv til at afhjælpe fysiske smerter og psykiske spændinger.
Læs mere om cupping

• Zoneterapi
Zoneterapi er massage og tryk på og under fødderne. På foden findes punkter/zoner der afspejler hele kroppen. Disse punkter kan påvirkes med forskellige teknikker.
Læs mere om Zoneterapi

SportsmassageGenerelt om massage:
Der findes et væld af forskellige massageformer og teknikker, men gererelt kan siges at massage har positiv virkning på følgende:
Musklerne
Omkring 40% af din kropsvægt er muskler. Når musklerne arbejder, afgiver de affaldsstoffer i form af mælkesyre, kultveilte og urinstof. Disse affaldsstoffer ledes naturligt bort fra musklerne af blodkredsløbet og lymfesystemet. Hvis der ophobes for mange affaldsstoffer, som der f.eks. gør, hvis vi sidder time efter time og spænder foran computeren eller træner for hårdt, bliver musklen træt, stiv og øm. Massage løsner og blødgør musklen og hjælper de ophobede affaldsstoffer væk.
Affaldsstofferne
Massage forbedrer blodcirkulationen, som transporterer næringsstoffer og ilt ud til kroppens celler. Samtidig føres affaldsstoffer med blodet væk fra cellerne. Massage sætter også skub i lymfesystemet, der spiller en afgørende rolle i kroppens udrensning af affaldsstoffer.
Huden
Massage forbedrer blodcirkulationen og dermed også blodforsyningen til hudens celler. Det betyder bl.a., at næringen til hudcellerne forbedres. Derfor har massage også en god effekt på huden, der får mere farve og glød, ser sundere og friskere ud og bliver på sigt også glattere.
Nervesystemet
Massage har også en positiv virkning på kroppens nervesystem. Det er derfor, at massage virker beroligende, afstressende og stimulerende. (Kilder: Vifab, Statens Institut for Folkesundhed, IForm)