Organisk Massage og Manuel Terapi

Styrken ved Organisk Massage og Manuel Terapi er, at kunne kombinerer de forskellige terapiteknikker. F.eks. kan “hold i nakken” behandles med zoneterapi men ved at inddrage andre teknikker kan behandlingseffekten optimeres og du bliver hurtigere symptomfri. Mennesket er en organisk helhed, der kontinuerligt er i forandring og bevægelse. Min opgave er derfor  som massør at udvælge de teknikker, der vil være med til at starte dine egne helingsmekanismer. Helingsmekanismer der sættes gang, ved at udsætte kroppen for en stimuli/et irritament.

Organisk Massage og Manuel Terapi er en kombination og essensen af følgende massage- og terapiteknikker.

  • Reflekszoneterapi/zoneterapi-Der arbejdes med zoneterapi på en simpel og effektiv måde, der i sin form kan supplerer den traditionelle zoneterapi.
  • AkupressurMassage af kroppens akupunktur punkter. Ved at behandle disse punkter, påvirkes de tilhørende meridianer.
  • Shiatzu- Japansk variant af akuprssur. Der findes mange varianter af shiatzu. I Organisk Manuel Tereapi kan denne massageform foregå på gulvet på en måtte, hvor man bl.a. trykker klienten med fødderne. Ellers bruges teknikken som en integreret del af behandlingen på briksen.
  • Neuro-muskulære-teknikker/Triggerpunkt teknik- En forenklet defination er,: Når man trykker i en muskel i et aktivt triggerpunkt, vil der gennem nervevæv og muskelfasier foregå en transmission/udstråling til et eller flere smerte-reference områder. Erfaringen viser, at der ved denne teknik ofte opnås en terapeutisk sideeffekt på symptombilledet. Dvs. at hvis man for eksempelvis holder et vedvarende tryk på en muskel på halsen, kan der i visse tilfælde opnås smertelindring ved hovedpine etc.
  • Bindevævsteknik- En gammel klassisk massageform, der ved at løfte, rulle, knibe, vibrerer, banke mm. kan “vække” et anspændt kropssystem, og derved bedre gennemstrømningen i nervevæv og muskler(muskelfasier).
  • Ledmobilisation- Nænsom mobilisation af enkelte led.
  • Lymfedrænage- Ved forskellige håndgreb (at bevæge, holde om musklerne, massage og bevægelse af leddene) kan lymfetransporten optimeres. Denne drænage, kan give organer og muskler bedre gennemstrømning. Teknikken er integreret i alle massageformerne.
  • Kropsaflæsning- Ved at aflæse kroppens bevægeapparat eller kropshodning kan dette være med til at danne et overblik over hvor og hvordan, der skal behandles.
  • Åndedrætsterapi- Åndedrættet er et af menneskets fundamentale helingskræfter. Ved at lære et sundt åndedræt, opnås en optimering af alle de Organiske massage teknikker. Der arbejdes aktivt med åndedrættet under en behandling.

Tilbage til massage.